Kakelugnar

Kakelugnar Malmö Helsingborg Kristianstad Skåne

Vi säljer, renoverar och installerar kakelugnar.

Vi har jobbat med kakelugnar i flera år och är verksamma i Skåne området. Vi är återförsäljare för några utav dem största kakelugnstillverkarna. När du köper en kakelugn från oss kan vi även hjälpa till med installationen utav kakelugnen.

Kakelugnar

Vi har jobbat med kakelugnar i flera år och är verksamma i Skåne området. Vi är återförsäljare för några utav dem största kakelugnstillverkarna. När du köper en kakelugn från oss kan vi även hjälpa till med installationen utav kakelugnen.

Behöver din kakelugn fräschas upp så erbjuder vi även renovering utav kakelugnen. Att renovera en kakelugn idag är inget man gör själv. Det är väldigt viktigt att man vet vad man gör och där kan vi hjälpa till.

Vi lämnar alltid garanti på jobben vi utför och produkterna vi säljer.

 

I länder på de norra breddgraderna, exempelvis Sverige, har det alltid funnits ett behov av uppvärmning av bostaden under vinterhalvåret då temperaturen sjunker till minusgrader. Förr i tiden var det enda alternativet att elda med ved och sitta framför brasan för att värma upp sig. Under tidens lopp insåg man dock att det behövdes ett mer effektivt sätt att hålla värmen uppe då att ungefär 90 procent av den uppkomna värmen försvinner upp i skorstenen vid traditionell vedeldning. Utvecklings- och effektiviseringsprocessen som påbörjades resulterade i framtagandet av kakelugnen. Fördelen med denna var att värmen kunde alstras och användas mer effektivt vilket var en nödvändighet då det på den tiden uppkommit stora vedbrister som grundade sig på överanvändning av traditionell vedeldning.

Det som gör kakelugnen mer effektiv än vanlig vedeldning är att den håller kvar värmefyllda rökgaser under mycket längre tid, vilket innebär att huset värms upp under en påtagligt längre tidsperiod än vid vanlig vedeldning. Vid bygget av kakelugnar murar man en labyrint av rökkanaler som tvingar röken att färdas en mycket lång sträcka innan den når ut i skorstenen, och på så sätt tar man tillvara på värmen som annars snabbt sipprat upp i skorstenen och därefter ut i utomhusluften.

I dagsläget har kakelugnen återigen blivit populär. En förklaring kan vara stigande energipriser, men man ska inte glömma bort att de också till stor del är ett konstverk. Vill man spara energi och samtidigt är ute efter en äldre look är kakelugnen att slå två flugor i en smäll.

Svårt att välja?

Vi erbjuder försäljning och installation av kaminer från en mängd olika leverantörer, allt för att du som kund ska hitta den perfekta kaminen för just ert hem. I vår butik finns flera olika modeller uppställda, men självklart beställer vi hem andra modeller om så önskas.

Kontakta oss

Våra leverantörer